Motivațional
Poți face orice, dar nu trebuie să faci totul
25 iulie , 2016
2
, , , , , , , ,

Ești capabil de orice! Posibilitățile-ți sunt nelimitate! Ești creatorul Universului tău! ”The world is your oyster”. Poți face orice!

Nimic mai adevărat. Toate îndemnurile de mai sus au un mare adevăr în ele. Pe lângă asta, sunt și motivante și le folosim de obicei pentru a ne pune în mișcare atunci când vrem să facem ceva important.

Cu toții ne dorim succes. Cu toții vrem să schimbăm lumea și să o facem mai bună(sper). Participăm la workshopuri care să ne motiveze. Citim, ascultăm și urmărim povești de succes a multor oameni pentru a trezi în noi ceva.
Găsim exemple de oameni care în ciuda dizabilităților lor au realizat foarte multe lucruri și sunt o sursă de inspirație pentru noi.

Toate bune până acum.

Doar că de aici putem cădea foarte ușor într-o capcană. Capcana țelurilor foarte înalte.
Folosim doza de inspirație dată de acele povești, mai ales a celor cu mai puține abilități decât noi, și începem să depunem eforturi pentru a realiza ceva măreț. Și poate pentru o perioadă simțim că facem ceva în direcția aceea, dar se poate să eșuăm în drumul nostru către un scop nobil.
E posibil să fim păcăliți de doza de motivație primită și să ne luăm niște angajamente cărora să nu le facem față, apoi să eșuăm. Iar de acolo va trebui să repornim drumul inițial, dar de data aceasta va trebui să ne culegem și mai multă motivație și inspirație.

Nu vreau să mă înțelegi greșit!
Încurajez pe oricine să se inspire din poveștile de viață a oamenilor de succes, și mai ales a celor cu dizabilități. Doar că am observat că uneori aceste povești tind să fie folosite pentru a îndruma oamenii să facă ceva colosal, doar pentru că unele persoane într-o situație mai grea au reușit să facă asta.

Acele povești trebuie să ne fie izvor de inspirație, speranță că se poate, dar nu trebuie să ne fie hărți sau pași pe care să-i urmăm.

Ce-am învățat eu din poveștile lor a fost că atâta timp cât îți vei urma pasiunea ta, dorința ta lăuntrică, și vei lucra la ea indiferent de circumstanțe vei avea infinit de mult mai multe șanse să reușești.

Tot ce au făcut acești oameni pe care îi admir și respect, indiferent de (diz)abilitățile lor, a fost să-și urmeze pasiunea.
Ei nu și-au pus un scop de a schimba lumea, de a ajunge faimoși sau de a deveni un model. Ei pur și simplu și-au văzut de treabă, și-au urmat pasiunea și și-au ascultat inima/intuiția, și au lucrat la ceea ce-i făcea să se trezească în fiecare dimineață.
Acești oameni au lucrat la acel lucru(care i-a făcut, mai apoi, cunoscuți) pentru că asta simțeau ei, nu pentru că le spunea cineva. Ci dimpotrivă, majoritatea ditre ei erau sfătuiți să abandoneze lupta și să facă altceva, mai ușor. Au fost determinați și au crezut în pasiunea lor, pentru că uneori nici măcar ei nu au mai crezut în ei, dar aveau o pasiune și o intuiție pe care și-au ascultat-o.

Așa că te încurajez să le cunoști poveștile de viață. Să vezi prin ce au trecut și să descoperi că nu ești singur și că nu doar ție ți s-a întâmplat să vrei să renunți. Cu toții am trecut și vom trece prin asta.

Important e să nu te arunci către niște ținte foarte înalte doar pentru că poți face orice.
Dacă poți face orice asta nu înseamnă că trebuie să faci totul.

Urmează-ți pasiunea și ascultă-ți intuiția.
Lucrează la ea pentru că așa simți tu și pentru că asta te face să aștepți cu nerăbdare ziua următoare și dacă faci asta îți spun eu că deja ai succes.

4

About author

Articole similare

/ Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și acesta

ascultă-min

Ascultă!

Aș vrea ca acest articol să fie sub forma unui s...

Citește mai mult
ajutor rsz_

De ce ne e frică să cerem ajutorul

Citește mai mult
ce-i facut e bine facut

Ce-i făcut e bine făcut!

Am multe ocazii de a primi lecții în viața mea....

Citește mai mult

There are 2 comments

  • Nedelcu Sebastian spune:

    Intâi întinde-ţi aripile şi apoi vei afla dacă poţi să zbori ! 🙂

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.