Autocunoaștere Motivațional
Mergi pe drumul tău
27 iunie , 2016
1
, , , , ,

Poate că ar trebui să auzim mult mai des spunându-se asta în jurul nostru: mergi pe drumul tău!

Din păcate, constat că se sugerează lucrul acesta dar până la un anumit punct. Consider că îndemnul acesta se oferă duplicitar – cât timp mergi pe drumul trasat de mine, tu poți merge pe drumul tău.
N-are niciun sens, știu. Dar parcă asta se întâmplă mai mult decât ar trebui(chiar dacă eu consider că nu ar trebui să se întâmple deloc).

Un citat spune că ”Ceea ce contează este călătoria, nu destinația”, și eu aș putea completa: ”pentru că destinația este aceeași pentru toți”.

”fiecare este un micro-univers în sine”

Din păcate ajungem să ne pierdem în detalii despre ce și cum să facem pentru a ajunge undeva, când de fapt acel undeva este același pentru toți.
Încercăm să îi tragem pe alții după noi pe drumul nostru pentru că avem impresia că acela este singurul drum și singura modalitate de a ajunge la destinație.

Pierdem din perspectivă faptul că fiecare este un micro-univers în sine și că în complexitatea noastră fiecare interpretează experiențele prin filtrul său prorpiu.
Și atunci, cum am mai putea susține că metoda noastră e cea mai bună?

Toate metodele(drumurile) sunte bune, pentru că mai devreme sau mai târziu tot acolo vor duce. Mai important e ce fel de om ai devenit până la destinație, ce ai învățat și cu ce te-ai ales.
Cu siguranță vei constata ulterior că ar fi putut fi variante mai ușoare, mai rapide, mai simple, sau altele și mai complicate, lungi ori anevoioase, dar eu cred că atunci, după ce ai ajuns la destinație, nu vei regreta nicio decizie și cel mai probabil ai face totul la fel dacă ai putea.

Oamenii vor să învățăm, dar nu oricum ci așa cum au învățat și ei la rândul lor. Au impresia că în alt mod ar fi mai greu, greșit sau pur și simplu n-ar funcționa. Eu sunt de părere că fiecare individ ar trebui să fie încurajat să își vadă de drumul său și să i se ofere ghidaj doar atunci când îl cere.

Atunci când tu îți vei vedea de drumul tău și vei merge în direcția aleasă de tine vei cunoaște lucrurile cu adevărat, prin experință proprie. În momentul acela vei începe să fi cuprins de încredere și curaj, când tu vei decide ce urmează să faci și când tot tu ești responsabil de roadele deciziilor tale. Indiferent cât de inspirate sau nu vor fi deciziile tale, ele vor fi cele mai bune pentru că sunt ale tale și că te reprezintă.
Deciziile tale vor reprezenta experiența ta de viață, informațiile pe care le ai, fricile și compelxele tale, iar tu ești singurul care poate lua cele mai bune decizii pentru tine deoarece nimeni nu mai are experiența ta!

Dacă vrei să crești cu adevărat ia-ți inima în dinți și apucă-te să iei tu deciziile pentru tine. Construiește-ți singur drumul tău apoi pășește pe el cu încredere!

Chiar dacă drumul tău va părea similar cu drumul altora nu uita că este al tău și că este unic. Poate să pară identic cu al celorlalți, dar nu uita că nimeni nu mai are experiența ta de viață – ești universul tău.

Stai cu tine și analizează-te. Vezi dacă drumul pe care ești e al tău sau al celor din jurul tău proiectat pentru tine.
Întreabă-te dacă asta e ceea ce vrei tu de la tine, sau doar ceea ce vor alții de la tine.
Nu e nevoie de dramă sau reacții împotriva celorlați, dacă descoperi că nu ești pe drumul tău.
E îndeajuns să conștientizezi lucrul acesta apoi să te uiți mai adânc în sinea ta și să te reconstruiești din punctul în care te aflii.

Îți spun toate lucrurile astea pentru că știu stările prin care treci când încerci să împaci pe toată lumea, dar în final tu ai cel mai mult de pierdut. Știu cum e să te simți pierdut și să te întrebi ”dar eu ce fac cu viața mea?” sau ”asta e viața mea?”

Nu e ușor când ești în stările alea, știu. Dar mai știu că se poate schimba ceva dacă tu vrei asta cu adevărat. Și un alt lucru pe care îl mai știu e că procesul ăsta e unul continuu, precum viața.
Vezi să nu cazi în capcana de a crede că e necesară o singură schimbare apoi totul se rezolvă de la sine!
Viața e mișcare, evoluție și schimbare, așa că procesele astea trebuie să le vezi în același fel: vii, schimbătoare, evolutive.

Așa că nu uita, poți începe procesul schimbării ori al reajustării vieții tale oricând.

Doar stai cu tine și fă o instrospecție obiectivă. Privește-ți viața și răspunde-ți la întrebarea ”este acesta drumul pe care eu l-am creat și ales?”, iar în funcție de răspunsul tău vei știi ce ai de făcut 🙂

6

About author

Articole similare

/ Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și acesta

Timothy Archibald - echolilia

Poveștile pe care ni le spunem

În general, suntem obișnuiți să trăim în cap...

Citește mai mult
sursa: https://www.filedinjurnal.ro/2013/05/15/mai-mult-decat-infranarea-de-la-pacat/introspectie/

Despre introspecție și autocunoaștere

După cum știi, introspecția și autocunoaștere...

Citește mai mult
nu-fara-sa-ranesti

Cum să refuzi fără să rănești

Am un sentiment că în perioada ce urmează voi s...

Citește mai mult

There is 1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.