Motivațional
De ce te afli unde erai acum 2 ani
16 iunie , 2016
0
, , , , , , , ,

Voi fi clar de la început:ești exact acolo unde ți-ai dorit să fii! Indiferent că ești mulțumit de locul unde te afli sau nu, tu ai hotărât asta.

Ești exact acolo unde ți-ai dorit să fii!

Sunt de părere că suntem creatorii vieților noastre. Fiecare decizie pe care o luăm ne duce într-o direcție sau alta. Deciziile ne aparțin și suntem pe deplin răspunzători de ele. Nu e nimeni responsabil pentru deciziile tale.

Dacă ești satisfăcut de locul în care te afli și de viața ta în momentul de față te felicit! Spune-le și celor din jurul tău ce ai făcut și cum ai ajuns acolo, lumea are nevoie de asta.

Dacă realizezi că ești în același loc în care te aflai acum 2 ani, de exemplu, și lucrul ăsta te frustrează și te întristează, nu e nimeni altcineva de tras la răspundere decât propria ta persoană.
Același lucru este valabil și dacă ești chiar mai departe de unde erai acum 2 ani, dar în direcția greșită.

Singura constantă e schimbarea

Discutând azi cu o bună prietenă de-a mea, ea mi-a readus aminte de un lucru foarte frumos: singura constantă e schimbarea.
Și lucrul acesta e cât se poate de adevărat!

Suntem în permanență schimbare, evoluție, creștere. Procesul acesta este unul activ, în care noi participăm, fie că ne dăm seama sau nu. Suntem bombardați în permanență cu decizii, iar deciziile astea ne duc într-o direcție sau alta.
Ce este important în acest proces e ca noi să fim conștienți și să luăm deciziile în consonanță cu țelurile noastre.

Se spune că suntem creatorii vieților noaste. Așa și este, dacă realizezi că deciziile îți conturează viața.
Avem putere de decizie, precum și conștiință. Adună aceste două lucruri cu potențialul infinit al fiecărui individ și astfel îți faci o idee de puterea fiecăruia.
Avem cu adevărat puterea de a ne crea viața.

Așa că mă întorc la ce ziceam la început –dacă ești fericit de locul în care te afli, e foarte bine și ar fi bine să le spui celor din jurul tău cum reușești asta.
Dacă ești în același loc și asta te face nefericit înseamnă că deciziile tale sunt aceleași. Nu sunt greșite, ci doar iei aceleași decizii de fiecare dată, mințindu-te că faci ceva diferit.
Atâta timp cât vei lua aceleași decizii, să nu te miri că ești în același loc în care erai acum câțiva ani.

Conștientizarea e unul din pașii cei mai dificili.

Tehnica e simplă, dar asta nu înseamnă că totul se petrece peste noapte.
În cazul în care îți dai seama că poate faci lucrul ăsta, ești deja pe drumul cel bun. Conștientizarea e unul din pașii cei mai dificili de făcut în materie de schimbări.

Crezi că mie mi-a fost ușor să conștientizez și să accept că mă plângeam și eram nesatisfăcut de ceea ce-mi făceam cu mâna mea? Mi-a luat aproape un an de zile să-mi dau seama că eu mă țineam în locul în care eram, chiar dacă eram nesatisfăcut.
Doar după un an de zile am hotărât că jobul acela pe care l-am luat nu trebuie să fie pe viață și că este responsabilitatea mea să fac ceva, să fiu fericit.

E treaba ta să te asiguri că ești fericit. Sunt deciziile tale.

De multe ori ne luăm niște angajamente pe care ni le asumăm la nivelul de ”lanț în jurul gâtului”. Tindem să ne supra-responsabilizăm și să ne identificăm la un nivel atât de profund cu niște decizii încât avem impresia că nu avem altă cale.
Sunt totuși de părere că e bine să fim responsabili și de cuvânt. Să fim corecți și să nu-i dezamăgim pe cei care se bazează pe noi. Dar de aici până la a nu face ceva diferit care te va face cu adevărat fericit e un drum lung.
Chiar dacă ne punem un ”lanț în jurul gâtului” ar fi bine să ne aducem aminte că noi l-am pus acolo, și că putem să-l dăm jos oricând. Avem puterea asta!

Important e că ai învățat, indiferent cât de frică îți era.

Se poate ca atunci când vei vrea să faci asta să simți teamă, neliniște, nesiguranță și alte sentimente de genul, dar adu-ți aminte că a fost la fel și când ai învățat să înoți ori când ai învățat să mergi pe bicicletă. Ceea ce e important e că ai învățat, indiferent cât de frică îți era.

Așa că data viitoare când vei suspina după tipul/tipa acela/aceea căruia ți-a fost teamă să-i spui că vrei să ieșiți în oraș, ori când după încă un an trecut vei regreta că  nu ai plecat de la jobul acela, sau când te vei trezi că faci lucruri și nu știi de ce, adu-ți aminte că totul ține de decizii. E responsabilitatea ta!

Dacă vrei să faci lucrurile cu adevărat diferit, ia alte decizii. Observă-te cum iei decizii și vezi cât de mult te duc în direcția în care tu spui că vrei să mergi.

Tehnica e simplă, procesul ceva mai lent, dar important e drumul. Bucură-te de lecțiile care-ți ies în cale și de experiențele tale.
Învață din greșeli și reajustează-te!

7

About author

Articole similare

/ Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și acesta

ascultă-min

Ascultă!

Aș vrea ca acest articol să fie sub forma unui s...

Citește mai mult
ajutor rsz_

De ce ne e frică să cerem ajutorul

Citește mai mult
ce-i facut e bine facut

Ce-i făcut e bine făcut!

Am multe ocazii de a primi lecții în viața mea....

Citește mai mult

There are 0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.