Autocunoaștere Motivațional
Devino pasiunea ta!
21 aprilie , 2016
0
, , , , , , , ,

”Cei mai mulți oameni pe care îi cunosc și fac ceva cu adevărat remarcabil sunt cei care sunt foarte pasionați de acel domeniu. Sunt oamenii aceia care ar practica acel lucru oricând, pentru oricine.”

Am auzit de multe ori treaba asta. Și o credeam atât atunci, cât și acum.
Asta am descoperit și eu, ulterior, în călătoriile mele care mi-au relevat multe lucruri despre mine și despre viață. Unul dintre lucrurile descoperite a fost exact asta: oamenii pasionați au succes.

De multe ori m-am întrebat ”de ce?”, ”ce anume îi ajută?” și i-am întrebat și pe alții lucrul acesta, nu doar pe mine.

Apoi am stat un pic și m-am uitat inclusiv la mine. Mi-am urmărit viața, deciziile și acțiunile și am văzut unde sunt acum.
Ce am observat a fost că în permanență mi-am urmat pasiunile, indiferent cât de multe ”perspective” ori ”șanse pe viitor” îmi ofereau sau nu. De fapt, nici nu-mi trecea prin minte asta atunci. Eu doar făceam acele lucruri care mă făceau să tresar, să îmi vibreze corpul și să-mi dea entuziasm.

De mic mi-a plăcut să vorbesc, mult(spre disperarea părinților). Inclusiv actoria m-a atras, pe care am practicat-o de plăcere în școala generală. Chiar îmi doream să urmez cursuri, dar am abandonat asta. Apoi am călătorit cum am putut eu și cum m-am descurcat; am continuat să-mi urmez pasiunea vorbitului în public la facultate și apoi în AIESEC unde am fost și trainer – visam eu să ajung trainer, dar nu mă gândeam că am în ce domenii să ”trainuiesc” oamenii – apoi am făcut iar teatru și iar am călătorit.

De ce spun toate astea? Nu pentru a mă lăuda, ci pentru a sublinia ideea articolului: pasiunea face totul!

Crezi că-mi imaginam eu în școala generală, în facultate, ori când țineam teambuildinguri că voi ajunge ulterior să țin evenimente?
Sau te gândești că-mi imaginam eu că atunci când mi-am luat rucsacul în spate voi ajunge să străbat țara pentru a-mi împărtăși experiențele și pentru a ajuta oamenii să-și urmeze visele?

Nicidecum! Poate doar în cele mai nebunești vise și fantezii de-ale mele îmi cream eu astfel de scenarii, ca să-mi hrănesc dorințele.

Când am ales să fac toate lucrurile alea, și pe cele din prezent, am ales pentru că mă pasionau, pentru că mă făceau să tresar, să îmi vibreze corpul și pentru că-mi dădeau, și îmi dau, entuziasm, energie.
De multe ori am fost întrebat ”De ce faci asta?” iar pe buze mi se așeza răspunsul ”De-aia!”, dar când nu voiam să par nesimțit ori arogant răspundeam ”Pentru că asta îmi place, asta mă pasionează, asta îmi dă energie!”

Unii probabil veți spune că asta nu îți ține de foame și că nu îți plătește facturile, dar eu vă pot spune că vă înșelați.

Vă înșelați din cauză că o pasiune nu ar trebui pornită/făcută pornind de la această premisă. Eu nu am făcut public speaking ori actorie pt a face bani, ci din pasiune, de drag. La fel și călătoritul.
Pasiunea trebuie să vină din tine, necondiționat. Trebuie să fie acel lucru pe care l-ai face oricând, la orice oră, doar pentru că-ți place ție.

Mulți cred că pentru a reuși să trăiești dintr-o pasiune e de ajuns doar să o ai. Gândul ăsta e naiv și n-are rost să-l dezbatem, probabil pentru că este în legătură strânsă cu ideea că pasiunea e pornită din start pentru a genera profit.

Niciun om pasionat de domeniul lui pe care l-am cunoscut și acum profesează acel lucru nu și-a ’ales’ pasiunea pentru profit. Asta n-are sens.
Pasiunea vine. Se naște din curiozitate, din dorința de acunoaște ceva nou, din ceea ce te mișcă, dar niciodată din dorința de a genera profit.

O mare parte din cei care trăiesc totuși din pasiunile lor au ajuns să facă asta după o perioadă bună în care păreau că nu se îndreaptă în direcția bună.

A avea o pasiune nu înseamnă că trebuie să abandonezi totul și să faci doar asta, pentru că e posibil să dai greș.

Pasiunea pentru acel lucru înseamnă dorință de a învăța, de a greși, de a încerca, de a greși dinou și de a încerca iarăși; și e destul de greu să câștigi în timp ce înveți și greșești. De aceea e bine să ne urmăm pasiunile constant, dar în timp ce avem un plan B, o alternativă.

Poate te gândești că pasiunea ta pentru fotbal, de exemplu, nu te va ajuta pentru că nu vei putea face o carieră din asta, pentru că sunt alții mai buni decât tine, pentru că, pentru că….
Dar dacă ești cu adevărat pasionat ai mult mai multe șanse să reușești în ceea ce faci. Nu știi niciodată când se va ivi ocazia pentru un antrenor la un ”after-school” ori la o grădiniță privată, sau poate când te vei decide să faci un mic club de sport.

Important e să-ți urmezi pasiunea, indiferent care e aceasta. Să îți continui drumul, căutările, încercările și să înveți lecțiile fără să ții cont de ceea ce spun cei din jurul tău, atâta timp cât asta te mișcă din loc.

Atunci când îți urmezi pasiunea și faci un lucru, te identifici cu el. Ajungi să devii pasiunea ta.

Așa îți vei crea o etichetă care îți devnine identitate, iar oportunitățile se vor ivi.

Oamenii care au o pasiune, o răspândesc peste tot pe unde merg, o trăiesc, o respiră și o împărtășesc.
Iar când asta se întâmplă, magia începe să apară 🙂

Spune-mi, care e cea mai mare pasiune a ta?

4

About author

Articole similare

/ Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și acesta

Timothy Archibald - echolilia

Poveștile pe care ni le spunem

În general, suntem obișnuiți să trăim în cap...

Citește mai mult
sursa: https://www.filedinjurnal.ro/2013/05/15/mai-mult-decat-infranarea-de-la-pacat/introspectie/

Despre introspecție și autocunoaștere

După cum știi, introspecția și autocunoaștere...

Citește mai mult
nu-fara-sa-ranesti

Cum să refuzi fără să rănești

Am un sentiment că în perioada ce urmează voi s...

Citește mai mult

There are 0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.